4 mc KASZKA RYŻOWA BEZGLUTENOWA BIO 250 g

Nowy produkt

12,29 zł brutto

14,99 zł brutto

Dodaj do ulubionych

Ten produkt nie występuje już w magazynie

  • Składniki: mąka ryżowa pełnoziarnista*, witamina B1 (*składniki ekologiczne) Sposób przyrządzenia: Zagotować mleko lub wodę. Pozostawić do wystygnięcia do temperatury 40-50 st. C. Wymieszać składniki. Ostudzić do temperatury odpowiedniej do jedzenia (37 st. C) i podawać. WAŻNE UWAGI: Nie należy używać butelki jako smoczka (ze względu na próchnicę zębów). Kaszkę należy zawsze przygotowywać zaraz przed podaniem. Resztki zużyć maksymalnie w ciągu godziny. Nie należy kaszki podgrzewać w mikrofalówce. W celu wzbogacenia posiłku w niezbędne kwasy tłuszczowe zaleca się, aby do gotowania kaszki (zarówno mlecznej, jak i bezmlecznej) dodać1 łyżeczkę oleju roślinnego (słonecznikowego, rzepakowego lub kukurydzianego) lub masła. Pełnoziarniste kaszki SunBaby można wprowadzać do diety niemowlęcia po skończonym 4. miesiącu. Poszerzanie diety powinno się przeprowadzać stopniowo. Na początku kaszkę najlepiej podawać jako posiłek wieczorny, wraz z mlekiem matki lub mlekiem modyfikowanym do picia (dodając 2-3 łyżeczki do mieszanki). Później stosować jako bazę do pełnowartościowych posiłków (wraz z przecierami owocowymi lub warzywnymi). Dawkowanie: Pełnoziarnista kaszka po 4 miesiącu: 100 ml mleka pełnego,100 ml wody, 4 łyżki stołowe kaszy (ok. 20 g), gotowego pokarmu: 220 ml Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 1539 kJ / 363 kcal; Tłuszcz: 2,9 g; w tym kwasytłuszczowe nasycone: 0,6 g; Węglowodany: 75,8 g; w tym cukry: 1,0 g; Błonnik: 3,1 g; Białko: 8,4 g; Sól: 0,03 g; Witamina B1: 1,0 mg

Opinie

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

4 mc KASZKA RYŻOWA BEZGLUTENOWA BIO 250 g

4 mc KASZKA RYŻOWA BEZGLUTENOWA BIO 250 g

30 Inne produkty w tej samej kategorii: